even voorstellen

Indigodans


Even Voorstellen


"Al dansend in de golven van mijn gevoel

mag ik zijn

- ik ben, jij bent, wij zijn-


jezelf ont-moeten

in ontmoeting

en samen - zijn

met anderen

 

Dat is wat ik een ieder graag

zou willen meegeven.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je dan hier in.

Babs-Louise


Al vanaf mijn kindertijd ben ik oa. gefascineerd door dansen, muziek, mensen en in het leven zelf. Op mijn 24e kreeg ik een auto ongeluk, waardoor ik chronisch rugklachten, chronische vermoeidheid en allerhande klachten kreeg. Hierdoor kon ik veel dagelijkse dingen niet meer 'gewoon' doen en psychisch/emotioneel niet veel aan en raakte uiteindelijk ook mijn baan kwijt.

 

Ik ging van de ene therapeut naar de andere want ik wilde genezen. Daar kwam ook nog eens veel aan trauma en angsten naar boven. Ook bleek ik extreem hoog gevoelig te zijn. Lange tijd kon ik met dit alles moeilijk uit de voeten. Hoe kon ik me weer beter gaan voelen?

 

Deze hele zoektocht is een lang parcours (geweest). Maar ook een waarin ik nog steeds enorm veel leer, ondervind en ervaar, met vallen en opstaan. Ik ben in de tussentijd moeder geworden van drie prachtdochters, die ik inmiddels alleen opvoed. Ik moest wel de kracht (her-) vinden om door te vechten voor mijn gezondheid. Wat is de sleutel tot genezing, me weer (meer) 'beter' voelen? Hoe kan ik me met alles toch staande houden en zoveel mogelijk uit mijn leven halen? Hoe kan ik, en ook de mens, het beste in zichzelf naar boven halen, terugklimmen vanuit een (diep) dal? En zo niet, hoe kan ik toch 'dansen' en in beweging blijven in mijn dal waardoor ik me beter voel?

 

Uiteindelijk bewandelde ik de weg van yoga, manuele therapie en vele andere therapieen/ workshops/ cursussen/ trainingen op het gebied van zelf-bewustzijn, innerlijke groei en ontwikkeling en pakte zo een jaar of 10 geleden ook het dansen weer langzaamaan op. In dansen kon ik mijn spanningen kwijt. Ik merkte vooral dat beweging bij mij in de vorm van 'intuitief en op gevoel' dansen veel zoden aan de dijk zette. Ik kon in de flow van het 'op mijn eigen wijze' dansen ontzettend veel loslaten aan spanning, stress en emotie en kwam zo letterlijk en figuurlijk stapje voor stapje weer meer terug in mijn kracht.

 

Dat kon en wilde ik doorgeven vanuit mijn hart. En heeft het mij uiteindelijk gebracht om IndigoDans op te zetten.

 

Om door middel van dans en beweging je kracht te hervinden. Ongeacht je beperkingen, zowel fysiek als mentaal.  Dansen is namelijk veel en veel meer dan alleen maar fysiek. De naam Indigo staat oa voor geestelijk bewustzijn en genezing. Het is de kleur van het voorhoofdschakra (derde oog). Het maakt je (weer) meer bewust van je gevoelens. Echter op een manier dat je echt thuis kan komen in jezelf en meer vrede met jezelf ervaart. Indigo is ook gerelateerd aan hoogsensitiviteit.

 

Mede dankzij mijn afgeronde studie toegepaste psychologie hou ik me scherp en met beide voeten op de grond. Daarnaast verdiep ik me ook in de chakra/energie-leer en heb ik een tijd mensen met paardenspiegeling mogen coachen. Ook heb ik stage gelopen bij zelfhulpgroepen, met name op het gebied van allerhande verslavingsvormen en ook zelf een groep opgestart en begeleid, en coach en begeleid  verschillende mensen (volwassenen en kinderen) op hun levenspad en ben voortdurende nieuwsgierigheid naar kennis op het gebied van gezondheid. Dit alles sluit weer mooi aan bij het bewust mogen zijn van emoties, die eventueel los kunnen komen bij deze dansvorm. Daardoor kan ik zowel mezelf, als ook anderen hierin beter begeleiden.

 

De bedoeling van ontspanningsdans is dat je even helemaal in de flow komt met dansen.

Los van je gedachten, los van alles wat 'moet'. Dat je daar waar je vast zit in jezelf weer in beweging en groei mag brengen. Even terug naar jezelf. Het gaat hierin om jou. Je mag je hier naar binnen richten,even helemaal met jezelf bezig zijn en datgene wat vastzit weer in beweging brengen of los laten. Je ont-moet daarin jezelf in ontmoeting en samen-zijn met anderen.


Naast IndigoDans organiseer ik sinds september 2018 ook een paar keer per jaar Ecstatic Dance Den Bosch, een non-profit community op het gebied van Dansen op je blote voeten, zonder alcohol, drugs of andere middelen. Gewoon lekker 'be yourself' en los gaan op de klanken van de muziek van een van de DJs van de Ecstatic Dance Communities binnen en buiten Nederland.


Dit alles doe ik mede in samenwerking met mijn partner Robert-jan van Beuningen en een heel team van spaceholders en helping hands op de dag zelf


Opleiding: Havo - Meao - Bverpleging jaar 1, HBO Toegepast Psychologe, BSC Minor Coaching & Counselling

Curssussen/trainingen/workshops: Familie opstellingen - begeleiding zelfhulpgroepen i/d verslavingszorg - begeleiding en workshop paardencoach - Rewire Your Brain (Loran von Liebenstein afgeleid van Joe Dispenza ea.) - Healings Innerlijk Kind - AdemWorkshops - Loskomen van Codependentie/relatie-verslaving (oa. Trubendorffer, online: Claudia Krumme) - Herstel na narcistisch misbruik - Hoogsensitiviteit 'hoe hiermee om te gaan' - Dansen oa. klassiek ballet, jazzballet, moderne dans, salsa, zouk, merengue, bachata, chakradans, vijf ritmes, Ecstatic Dance (1978 t/m heden) - yoga & Meditatie (1991 t/m heden) - theaterlessen (Lenneke Maas, 1 jaar) workshops van Jan Geurtz mbt 'verslaafd aan de liefde' -  en nog vele andere workshops/coachings en trainingen omtrent Groei en Ontwikkeling, 'de weg naar Eigen Liefde', leren LosLaten, je Eigenwaarde vergroten, je Geluk vergroten (Mahatma Revier) en vele retreats en workhsops


Jaartraining Life Changer bij Mahatma Revier (november 2019 tot november 2021): trauma-, cel- & mindrelease onder andere dmv. lichaamswerk. 


Bevoegd om de Munay Ki inwijdingen te geven (2016).

Bevoegd om de Adelaarsmeditatie te geven (5e dimensie en hoger 13e-16e) (2020).

Cursus Mindfullnesstraining

Basiscursus/opleiding (familie)opstellingen

Human Design: Manifestor -Generator, archetypes: Rolmodel & Kluizenaar


Enkele helping hands: 

Robert-jan van Beuningen

Industrial Designontwerper/productontwerper.

Begin januari 2020 ontmoette ik Babs-Louise bij een Jaartraining. Inmiddels levenspartner van Babs-Louise. Zo kwam ik tevens in aanraking met Ecstatic Dance en het vrije dansen. Ik merkte hoe bevrijdend deze vorm van dansen op mij inwerkte. Sindsdien help ik graag mee waar en wanneer ik kan met alle voorbereidingen en op de dansavonden zelf. 

 

Maarten Schouten

Sensi-therapeut en 2 jaar ervaring in de evenementen-branche (2017-2019).

December 2017 ontmoette ik Babs-Louise en kwam zo bij IndigoDans terecht. Kort daarop ben ik begin 2018 samen met Babs-Louise naar mijn eerste Ecstatic Dance geweest in Utrecht. 


We hadden eigenlijk al vanaf het eerste moment een (dans-)klik en zodoende ben ik haar, mede met een aantal andere vrienden en vriendinnen van haar, gaan ondersteunen bij IndigoDans en haar idee om Ecstatic Dance ook in Den Bosch neer te zetten zodat we dit ook dichtbij huis konden gaan genieten. Het dansen en in beweging mogen komen in deze dansvorm was voor mij een bevrijding en heling. Ik ben dan ook dankbaar voor deze ontmoeting en het hele gebeuren. Het is een groot plezier om hier mede missie aan te mogen geven. Maarten is space-holder en helpt mee op de Ecstatic Dance avonden met het inrichten van de zaal, het verzorgen van het water/thee en de hapjes en ontvangst en ticketverkoop van de mensen bij binnenkomst. 


Ulrike Kreiss 

Masseuse

Afgestudeerd aan Phoenix Opleidingen Professionele Communicatie.


Levenspartner van Maarten Schouten. Voelt middels het dansen bij Ecstatic Dance ook een heel stuk bevrijding. Ulrike is mede space-holder en helpt ook mee op de Ecstatic Dance avonden met het inrichten van de zaal, het verzorgen van het water/thee en de hapjes en ontvangst en ticketverkoop van de mensen bij binnenkomst. 


Brigitte Bosboom

Coach Novadic/Kentron, paardencoaching

Spaceholder en helpt ook mee op de Ecstatic Dance avonden.


En nog een aantal 'helping hands'/muzikanten

John Kleene (pianist)

Desirée Rooijackers (oa. Sensi-therapeute/coach/massagetherapeut etc.)

Paul Veen

Theun Smulders (gitarist/componist/Wandering Speedwell, Music Studio Eschreneck/geluidstechnicus/coach, begeleider)

Dagmar Hartenvolger (therapeute/muzikante/kunst/coachings en events bij Hartenvolger)

Yvonne Vendrig (Transformational Breath coach)

Genodigde Dj's en muzikanten

Ecstatic Dance Dj Frans Iradi

Ecstatic Dance Dj Shanto Ijzendoorn

Ecstatic Dance Dj Yarun Dee

Ecstatic Dance Dj Petro van de Pas

Ecstatic Dance Dj Theo Berlie

Ecstatic Dance Dj Martyn Zij 

Ecstatic Dance Dj Goldmund

Ecstatic Dance Dj Esta Polyesta

Ecstatic Dance Dj Hazelgurner (Barcelona)

Ecstatic Dance Dj Audyo (vrij dansen tbv. IndigoDans)

Ecstatic Dance Dj Falkor

Ecstatic Dance Dj Sefrijn

Ecstatic Dance Dj Pascal de Lacaze-Duthiers (Berlijn)

Ecstatic Dance Vj Carolina S'jegers (Belgie)

Ecstatic Dance Vj Virginia Almarcha Jareno (Barcelona)

Ecstatic Dance Dj Bartokai

ea.


Violiste Martine Nijenhuis 

Pianist John Kleene

Gitarist Theun Smulders

Gitarist/muzikant Jeroen Weenink


en op uitnodiging van tijd tot tijd ook ism met Bands'/muzikanten e.a.

Ecstatic Dance DragonFly Band olv. Dymphi Peeters